Feriebyer.dk

Grenen

Se på Google Maps kommer snart
9990 Skagen
Telefon: +45 51 90 40 99

Grenen ved SkagenGrenen er den absolut nordligste spids af Danmark, Jylland. Skagen ligger på østsiden af Grenen i ly fra den ofte hårde sø i Skagerak. Havet på østsiden er forresten Kattegat.
Når man står på Grenen kan man se på bølgerne, hvordan de to have mødes, da bølgerne slår ind mod hinanden. Dette skaber et voldsomt system af understrømme og det er forbundet med absolut livsfare at bade her. Det er dog muligt og lovligt at soppe, så man kan prøve at stå med en fod i Skagerrak og en i Kattegat.
Skagens Odde vokser med næsten 10 meter om året, så med tiden får vi sikkert en ny forbindelse til Sverige eller Norge her Wink
Grenen er et fantastisk sted at besøge. Havene på begge sider giver et utroligt lys som får turisterne til at flokkes. Det er ikke her, at du skal regne med at få en solnedgangen for dig selv.

Sandormen:
Grenens populære "Sandormen" er traktorer med passagervogne, som kører pendulfart fra parkeringspladsen ved Grenen Kunstmuseum og til Grenens yderste spids.


Rovfugle:
Skagens Odde og Grenen er et meget populært besøgsmål for ornitologer og fugleinteresserede, da rovfuglene flokkes her i træktiden i foråret. Det betragtes som værende Nordeuropas bedste observationssted for rovfugle under forårstrækket.
Rovfuglene benytter de varme opadgående luftstrømme som er over det opvarmede landjord. De følger kysterne hele vejen mod nord, men ved Grenen er der ikke mere landjord og fuglene hviler og flokkes før de krydser Kattegat de ca. 65 kilometer til Sverige på vejen mod ynglestederne i nord.
Den bedste mulighed for at se fuglene har man, når vinden er i sydøst. Når der er vestenvind presses fuglene mere østpå og de vælger oftest at passere over Fyn og Sjælland.

 

width="425" height="344">


Rate now:  
0
Dato tilføjet: 2010-07-31 15:38:14    Hits: 142
RSS Feeds

Nyhedsbrev

Modtag gode tilbud fra restauranter, hoteller, attraktioner osv.
Nyheder fra Feriebyer.dkKategorier